Καλωσόρισμα

Το όνομα του ξενοδοχείου μας; προέρχεται από τον πρώτο άποικο του νησιού. Ο Πρίγκιπας Στάφυλος ήτανε υιός του Διόνυσου και της Αριάδνης και εγγονός του Μίνωα. Η τελευταία του εξερεύνηση στο Αιγαίο τον έφερε στο καταπράσινο νησί της Σκοπέλου. Ο πράσινος παράδεισος τον μάγεψε και έτσι αποφάσισε να κατοικήσει μόνιμα στο νησί. Τον πρώτο οικισμό τον έχτισε στη χώρα της Σκοπέλου και όχι εκεί που αποβιβάστηκε, στον όρμο δηλαδή του Στάφυλου. Ο Πρίγκιπας Στάφυλος έγινε ήρωας και αναφέρεται μεταξύ των πενήντα Αργοναυτών που ταξίδεψαν με τον Ιάσονα στην Κολχίδα για να πάρουν το Χρυσόμαλλο Δέρας. Το 1936 ο αρχαιολόγος Ν. Πλάτωνας, έφερε στο φως τα ευρήματα ενός μινωικού τάφου, ο οποίος αποδόθηκε στον Στάφυλο. Μεταξύ των πλούσιων κτερισμάτων του βρέθηκε ένα ξίφος με χρυσή λαβή, το οποίο εκτίθεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας.

Το ξενοδοχείο μας είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο αναγνωρισμένα ξενοδοχεία 4+ αστέρων στις Σποράδες. Είναι χτισμένο ακολουθώντας την τοπική παραδοσιακή Πηλιορείτικη αρχιτεκτονική καθώς με απόλυτο σεβασμό στο τοπικό περιβάλλον, ακολουθήθηκε ο παραδοσιακός τρόπος χτισίματος με πλάκες Πηλίου, πέτρες της ευρύτερης περιοχής και ξύλινα κουφώματα από ξυλεία από την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Το ξενοδοχείο αναγνωρίζεται από απόσταση με την χαρακτηριστική σκεπή από πέτρα Πηλίου, φέρνοντας μνήμες από τα παραδοσιακά σπίτια και τα αρχοντικά άλλων εποχών. Σέβεται το φυσικό περιβάλλον και είναι ένα καλό παράδειγμα αξιοπρόσεκτης Ελληνικής αρχιτεκτονικής. Βρίσκεται σε μία ιδανική τοποθεσία για χαλάρωση και για ξεκούραστες διακοπές στην πόλη της Σκοπέλου.

Βρισκόμαστε μόλις λίγα λεπτά περπάτημα από το κέντρο της χώρας της Σκοπέλου, ανάμεσα σε καταπράσινους υπέροχους κήπους και θέα την χώρα της Σκοπέλου και την θάλασσα, ή του καταπράσινους λόφους της Σκοπελίτικης φύσης. Ανάμεσα στο μαγευτικό αιγαιοπελαγίτικο γαλάζιο, την καταπράσινη φύση του νησιού και το εκτυφλωτικό Ελληνικό φως, το ξενοδοχείο ξεχωρίζει για την ανυπέρβλητη αισθητική και τις ανέσεις του, φιλοξενώντας εκλεκτούς καλεσμένους από όλο τον κόσμο. Είναι ένας πραγματικός μικρός παράδεισος που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη τόσο με την παραδοσιακή του αρχιτεκτονική, τα έπιπλα αντίκες όσο και με τις παροχές και τις υπηρεσίες που προσφέρει στις εγκαταστάσεις του. Σήμερα, με αναβαθμισμένο προφίλ και με εμπειρία δεκαετιών, σας προσκαλούμε να βιώσετε μία νέα εμπειρία άνεσης και φιλοξενίας. Σας προσκαλούμε να ανακαλύψετε έναν καινούργιο προορισμό, τον Πρίγκιπα, με στόχο να τον κάνουμε από τους αγαπημένους σας!

Σας περιμένουμε να σας φιλοξενήσουμε!

Η Φιλοσοφία μας

Να παρέχουμε υψηλές τουριστικές υπηρεσίες προσελκύοντας τουρισμό υψηλών προδιαγραφών στη Σκόπελο, με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον.

Να ακολουθούμε τους ραγδαίους ρυθμούς εξέλιξης της ζωής, προχωρώντας σταδιακά σε αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών για τους πελάτες μας, συνεχίζοντας την εδώ και δεκαετίες χρόνια επιτυχημένη μας πορεία στο χώρο της φιλοξενίας.

Να μοιραζόμαστε την πλούσια κληρονομιά, την ιστορία και τις παραδόσεις που έχουν διατηρηθεί στο πέρασμα των αιώνων με τους φιλοξενούμενούς μας.

Η Ταυτότητά μας

Διαμονή με κομψότητα, ανάδειξη την Ελληνικής κληρονομιάς, διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος και σημείο απόδρασης για αγνή, αυθεντική αληθινή Ελληνική φιλοξενία προς κάθε φιλοξενούμενό μας.